BE-ja kushtëzon ndihmën për vendet e Ballkanit

PE miraton paketën e re shumëvjeçare financiare prej 14.2 miliardë eurosh.Deputetët e Parlamentit Evropian, në seancë plenare, kanë dhënë dritën e gjelbër për paketën e re shumëvjeçare financiare prej 14.2 miliardë euro (IPA III) për shtatë shtetet e përfshira në procesin e zgjerimit të BE-së.

LEXO EDHE  I infektuar me Covid, humb jetën fëmija 5 vjeç

Këto mjete do të ndahen për Kosovën, Shqipërinë, Bosnje e Hercegovinën, Malin e zi, Serbinë dhe Turqinë për një periudhë shtatëvjeçare deri në vitin 2027.