Pushteti përçan talebanët

Talebanët po i përçan pushteti. Pasi morën nën kontroll gjithë Afganistanët duket se udhëheqësit kanë mosmarrëveshje më njëri-tjetrin për përbërjen e kabinetit të ri qeveritar.

Ditën e sotme Mullah Abdul Ghani Baradar ka pasur një debat të fortë me një anëtar të kabinetit.

Këto grindje thuhet se kanë nisur fill pas zhdukjes publike të liderit kryesor Baradar.

LEXO EDHE  Vaksina anti-Covid për fëmijët 2 vjeç, ja vendi i parë që nis vaksinimin

Kabineti i ri qeveritar përbëhet nga figura të larta kryesisht nga radhët e talebanëve dhe bashkëpuntorë, të gjithë meshkuj.

Duket se shumë në radhët e talebanëve kanë pasur ambicie për t’u bërë ministër dhe se dhe mes tyre nuk paska vetëm një lider që e dëgjojnë të gjithë dhe vendos për të gjithë.