Punuan për Emiratet e Bashkuara Arabe, mercenarët hakerë amerikanë përballen me akuzat e SHBA

Tre ish operativë të inteligjencës amerikane, të cilët shkuan për të punuar si hakerë mercenarë për Emiratet e Bashkuara Arabe, përballen me akuza federale për komplot për të shkelur ligjet e hakerimit, sipas dokumenteve të gjykatës të Departamentit të Drejtësisë të paraqitura të martën.

Tre burrat, Marc Baier, Ryan Adams dhe Daniel Gericke, ishin pjesë e një njësie klandestine të quajtur Project Raven, e raportuar për herë të parë nga Reuters, që ndihmoi Emiratet e Bashkuara Arabe të spiunonin armiqtë e saj.

LEXO EDHE  Talebanët vjedhin thesarin e Aleksandrit të Madh

Të pandehurit po akuzohen gjithashtu për shkelje të kufizimit të eksportit ushtarak.

“Të pandehurit përdorën mjete të paligjshme, mashtruese dhe kriminale, duke përfshirë përdorimin e sistemeve të avancuara të hakerimit të fshehta që përdorën shfrytëzime kompjuterike të marra nga Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë, për të fituar qasje të paautorizuar në kompjuterët e mbrojtur në Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë dhe për të marrë informacion të paligjshëm, “thuhet në dokumentin e gjykatës.