COVID-19, Finlanda vendos kushtin për heqjen e kufizimeve

Finlanda do të heqë kufizimet e fundit antiCOVID-19 në fuqi, kur 80 për qind e popullsisë së rritur të jetë plotësisht e vaksinuar, njoftoi qeveria, një kufi që duhet të arrihet deri në tetor.

“Qëllimi ynë është të rihapim shoqërinë dhe ta mbajmë të hapur”, u tha kreu i qeverisë, Sanna Marin, gazetarëve në Helsinki, pas një takimi të kabinetit për strategjinë e vendit kundër COVID-19.

“Rritja e mbulimit të imunizimit është çelësi për të arritur këtë”, shtoi ajo, duke sqaruar se masat kufizuese do të hiqen gradualisht pasi të përmirësohet gjendja shëndetësore.

LEXO EDHE  Biden merr dozën përforcuese të vaksinës kundër Covid-19

Finlanda, vendi më pak i populluar në Bashkimin Evropian, ka përjetuar një nga nivelet më të ulëta të infektimeve në rajon që nga fillimi i pandemisë, edhe pse numri i rasteve është rritur ndjeshëm muajt e fundit, veçanërisht në mesin e grupeve të pavaksinuara të popullsisë.

Vendi nordik me 5.5 milion banorë numëron vetëm 53,2 për qind të popullsisë plotësisht të vaksinuar, sipas autoritetit shëndetësor publik THL.