Kjo është lulja që sjell para dhe lumturi në shtëpinë tuaj

Pilea peperomioides është një bimë me gjelbërim të përhershëm, e quajtur edhe dollari kinez, pasi besohet se sjell lumturi financiare.

Ajo vjen nga Kina e Jugut dhe kjo bimë shtëpie ka gjethe të bukura të rrumbullakëta me ngjyrë të gjelbër të çelët.

Historia sesi misionari norvegjez Agnar Espegrin solli fidanët e kësaj bime nga Kina në Norvegji dhe e ndihmoi atë të fillojë të rritet ekonomikisht në të gjithë Evropën është mjaft interesante. Si të kujdeseni për Pilea peperomioides?

Dollari kinez është një lloj “gjysmë i shijshëm” dhe po rritet shumë ngadalë. Është shumë rezistues dhe mund të rritet deri në 30 centimetra.

LEXO EDHE  A ka vërtet një Planet të 9-të në sistemin tonë diellor?

Ujitja e shpeshtë nuk është e nevojshme, pasi ajo mund të thahet, andaj sigurohuni që dheu të jetë i tharë plotësisht para se të ujisni. Mbajeni në anën jugore, perëndimore ose lindore për të pasur dritë dhe diell të mjaftueshëm. Nëse doni t’i jepni këtë bimë një personi të dashur (për fat në financa), atëherë thjesht ndani pak nga bima mëmë, transplantoni ato në një tenxhere të veçantë dhe ujitini mirë.