Vaksinat me detyrim, ja çfarë vendos Gjykata e Strasburgut pas ankesës së mjekëve grekë

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka refuzuar kërkesën për mbrojtje të përkohshme gjyqësore të paraqitur nga punonjësit e shëndetësisë në Greqi, që janë kundër vaksinimit të detyrueshëm.

Rreth 30 punonjës shëndetësorë grekë paraqitën dy kërkesa kundër vaksinimit të detyrueshëm.

Duke cituar nenet 2 (e drejta për jetën), 3 (ndalimi i trajtimit çnjerëzor dhe poshtërues), 4 (ndalimi i skllavërisë dhe punës së detyruar), 5 (e drejta për liri dhe siguri), 6 (e drejta për gjykim të drejtë), 8 (e drejtë për respektimin e jetës private dhe familjare) dhe 14 (mosdiskriminimi), punonjësit e shëndetësisë po protestojnë kundër vaksinimit të detyrueshëm si kusht për të vazhduar kryerjen e detyrave të tyre.

LEXO EDHE  Emri/ U kap në shtëpi bari, dënohet me dy vjet burg shqiptari

Ata kanë bërë thirrje që ligji të pezullohet dhe për këtë iu drejtuan Gjykatës Evropiane të Drejtave të Njeriut, por në 7 shtator kërkesa e tyre u hodh poshtë. Greqia deri tani ka pezulluar mbi 6 mijë mjekë, infermierë dhe punonjës të tjerë të sistemit shëndetësor që kanë refuzuar vaksinimin.

Në Shqipëri vaksina është vendosur me detyrim për disa kategori, përfshirë mjekët. Gjithashtu vaksina e detyruar është vendosur për policët, arsimtarët, por edhe për studentët që nuk do të lejohen të hyjnë në auditore, ose punonjësit e administratës, që nuk do të lejohen të shkojnë në zyrat e tyre.