Covid/ Shqipëria në vendet me rrezik! Ja çfarë duhet të dini nëse doni të udhëtoni në Gjermani nga 5 shtatori

Nga 5 shtatori, Gjermania e konsideron Sqipërinë vend me rrezik të lartë nga COVID-19.

Nga kjo datë, për të hyrë në Gjermani, shqiptarët duhet të paraqesin dëshmi shërimi nga një infeksion me COVID-19 ose të jesh i vaksinuar plotësisht.

Nëse shqiptarët nuk kanë këto të dyja, duhet të paraqesin një test Covid-19 negativ.

Njoftimi nga Ambasada Gjermane 

Informacion i rëndësishëm për udhëtarët për në Gjermani

Nga dita e dielë, 5 shtator 2021, Shqipëria konsiderohet sërisht si një vend me rrezik të lartë nga Covid19. Për hyrjen në Gjermani kjo do të thotë:

Ju duhet të regjistroheni në faqen e internetit www.einreiseanmeldung.de para se të udhëtoni për në Gjermani.

Gjatë regjistrimit Ju duhet të ngarkoni një dëshmi shërimi nga një infeksion me Covid19 ose që jeni plotësisht të vaksinuar.

Nëse nuk mund të paraqisni asnjërën nga këto dy dëshmi, do t’ju duhet një test i Covid19 për të hyrë në Gjermani. Megjithatë pas mbërritjes do ju duhet të karantinoheni për dhjetë ditë. Pas pesë ditësh, ju mund të testoheni përsëri dhe, nëse rezultati i testit është negativ, mund t’i jepni fund karantinës.

Informacione të mëtejshme gjenden në faqen tonë të internetit: https://tirana.diplo.de/al-sq/-/2480008

LEXO EDHE  Meta mesazh ngushëllimi për ndarjen nga jeta të Ilir Dashit