Situata e rëndë nga zjarret në Itali, kryeministri Draghi: Koha për një plan të jashtëzakonshëm

Kryeministri Mario Draghi ka zhvilluar mbëmjen e sotme një bisedë më kryetarin e Reggio Calabria Giuseppe Falcomatà e cila është një nga zonat më të prekura nga zjarret.

“Qeveria po ndjek me shqetësim ngjarjet në të gjitha zonat e vendit të prekura nga urgjenca e zjarrit dhe do të krijojë një program pije freskuese për njerëzit dhe bizneset e prekura, së bashku me një plan të jashtëzakonshëm për ripyllëzimin dhe sigurimin e territorit”- tha kryeministri italian.

LEXO EDHE  Rrëfehet Davide Pecorelli: Inskenova vdekjen në Pukë se më ndiqnin kreditorët

Falcomatà u shpreh se kryeministri i ka siguruar mbështetje të plotë për të gjithë Kalabrinë. Ai tha se u bisedua për një plan të jashtëzakonshëm për sigurinë e territorit dhe ripyllëzimin e zonave të gjelbra shkatërruar.

Të Premten më 13 Gusht, kreu i mbrojtjes civile Fabrizio Curcio do të jetë në Kalabri “për të kontrolluar situatën, për të udhëhequr operacionet për shuarjen e zjarreve.