Maqedonia e Veriut shpall gjendjen e krizës për 30 ditë si pasojë e situatës së rënduar me zjarret

Maqedonia e Veriut ka shpallur gjendjen e krizës për 30 ditë si pasojë e situatës së rënduar me zjarret.

Vendimi për shpalljen e gjendjes së krizës në të gjithë territorin e shtetit, është marrë për shkak të rritjes së paraqitjes së zjarreve dhe parandalimit të tyre. Vendimi është marrë pas kërkesës së Komitetit për koordinim dhe menaxhim me kriza.

LEXO EDHE  Policia Bashkiake bllokon pronat dhe asetet e Ferdinand Ibrahimit

Me shpalljen e gjendjes së krizës, ligji i mundëson Qeverisë të shfrytëzojë resurset e organeve të administratës shtetërore, organeve komunale dhe të qytetit të Shkupit, ndërsa me marrëveshje paraprake ose në mënyrë vullnetare mund të shfrytëzohen edhe resurset e qytetarëve, ndërmarrjeve publike dhe shoqërive aksionare.