Zjarri në Fushë-Arrëz, reagon Prefektura: Jemi në gatishmëri për evakuim, presim 30 forca të tjera ushtrie

Prefektura e Shkodrës ka reaguar për sa i përket zjarrit në Fushë-Arrëz, duke deklaruar se situata është e qetë dhe nën kontroll.

Prefektura bën me dije se ata janë në gatishmëri për të ndërhyrë në varësi të situatës nëse është e nevojshme evakuimi i banorëve, duke shtuar se nesër pritet dhe ardhja e 30 forcave të tjera ushtarake.

Nga komuniteti janë rreth 50 banorë të zonës të angazhuar, njofton më tej Prefektura, e cila shton se nga struktura MZSh në terren të angazhuar janë rreth 30 forca, 12 nga Bashkia F. Arrez dhe 18 nga Bashkia Pukë dhe 5 mjete MZSh.

Për sa i përket forcave të Policisë, Prefektura thotë se forca policie të angazhuara janë rreth 35, ndërkohë gjatë natës do jenë 7 forca policie nga Komisariati Pukë dhe Posta Policisë F.Arrez.

Njoftimi:

Operacioni po drejtohet nga Komisioni i Mbrojtjes Civile Qarku Shkoder.

Forca policie të angazhuara janë rreth 35, ndërkohë gjatë natës do jenë 7 forca policie nga Komisariati Pukë dhe Posta Policisë F.Arrez.

Nga komuniteti janë rreth 50 banorë të zonës.

Nga struktura MZSh në terren të angazhuar rreth 30 forca, 12 nga Bashkia F.Arrez dhe 18 nga Bashkia Pukë dhe 5 mjete MZSh.

Neser priten të vijnë edhe 30 forca të ushtrisë në varësi të situatës.

Pasdite është operuar vetem me mjet ajror, duke ju përgjigjur në menyrë të menjëhershme situatës.

Ndërkohë emergjencat civile Fushë- Arrëz do tē monitorojnë gjatë gjithë natës situatën duke qendruar në gatishmëri edhe për evakuime të mundshme të familjarëve të banesave që mund të rrezikohen.

Vlen të theksohet se aktualisht situata është e qetë dhe nën kontroll.

LEXO EDHE  Shqipëria, e parafundit në Europë për numrin e makinave në raport me popullsinë