Daily Mail: Shqipëria do ndërtojë një burg për të burgosurit që do transferohen nga Britania

Gazeta britanike Daily Mail, shkruan në një artikull të saj se Shqipëria pritet të ndërtojë një burg për të pritur kriminelët e huaj.

Sipas Daily Mail, propozimi është mirëpritur nga Ministria e Drejtësisë në Shqipëri.

Ky lajm vjen në kohën kur Shqipëria ka nënshkruar një marrëveshje për të rimarrë me shpejtësi të dënuarit shqiptarë nga Britania e Madhe.

Gazeta thekson se Shqipëria deklaroi se do i marrë përsipër shpenzimet për të burgosurit e transferuar nga Britania e Madhe.

Por bisedimet mes Etilda Gjonajt dhe ministrit të Drejtësisë në Britani, Chris Philp morën tjetër kthesë kur Shqipëria kërkoi financim për ndërtimin ose rinovimin e një burgu në Shqipëri.

LEXO EDHE  Trafiku i dro*ës/ Arrestohen në Spanjë 12 persona, mes tyre edhe shqiptarë

Mësohet se zyrtarët shqiptarë janë shqetësuar nga natyra e kësaj marrëveshje dhe kanë kërkuar ndihmë financiare.

Një burim i qeverisë britanike tha se planet janë në fazat e para të zhvillimit. Shqiptarët përbëjnë numrin më të madh të kriminelëve të huaj të dënuar në burgjet britanike.

Grupet kriminale shqiptare njihen për rolin e tyre në trafikun e drogës, por edhe në trafikun e qenieve njerëzore.