Shqiptarët që udhëtojnë drejt Italisë, ja rregullat e reja/ Nga paraqitja e tamponit te vetëizolimi 5 ditor

Nga dita e sotme shqiptarët që udhëtojnë drejt Italisë do t´i nënshtrohen rregullave të reja që zbatohen kundër Covid-19.

Italia e ka renditur Shqipërinë në listën D, dhe për këtë arsye para nisjes qytetarët duhet të plotësojnë formularin PLF, dhe të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular.

Testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë).

Gjithashtu qytetarët në momentin e mbërritjes në Itali, do të duhet të deklarojnë vetizolimin prej 5 ditësh në adresën ku qëndrojnë.

Njoftimi i MEPJ:

Duke nisur nga sot, korrik 2021, të gjithë qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejt Italisë, bazuar mbi rregullat e reja.

Ministria italiane e Shëndetësisë, në udhëzimin e saj të fundit, ka bërë të ditur protokollin e ri të lëvizjes edhe për vendet e listës , ku bën pjesë Shqipëria. https://bit.ly/3C0HM90

LEXO EDHE  Pandemia/ TIA: Kushtet për të udhëtuar drejt Holandës

➡️ Përpara nisjes duhet plotësuar formulari . https://app.euplf.eu/#/

Qytetarët duhet të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular. Testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë).

, ̈ ̈, ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈̈.̈ ̈ ̈ ̈ ̈̈ ̈ ̈ ̈̈ ̈̈ ̈ .

̈ ̈ ̈ ̈ https://bit.ly/3yiMegR

Përpara çdo udhëtimi jashtë vendit, brenda apo jashtë Bashkimit Evropian, sigurohuni të keni informacionin e duhur për destinacionin tuaj, duke klikuar në adresën e mëposhtme zyrtare të MEPJ-së:
https://punetejashtme.gov.al/…/informacion-mbi-levizjen…