Itali/ Varianti Delta po përparon me shpejtësi

Gjithnjë e më shumë rajone në Jug po i afrohen parametrave të zonës së verdhë. Qeveria italiane po vlerëson hipotezën e imunizimit të studentëve mbi 12 vjeç edhe në institucione në funksion të kthimit në shkollë.

Ajo që është shqetësuese në këto orë, megjithatë, janë të dhënat e monitorimit më të fundit, krahasuar me parametrat e rinj të caktuar për profilet e ndryshme të rrezikut në territoret e ndryshme, të cilat përcaktojnë, për të mbetur në zonën e bardhë, pragun maksimal të zënies së shtretërve në 10% në kujdes intensiv dhe 15% për shtrime të zakonshme në spital

LEXO EDHE  SHBA hap dyert për turistët e vaksinuar në fillim të Nëntorit

Rajonet në rrezik “zonë e verdhë” janë Sicilia, Kalabria dhe Campania, Sicilia dhe Sardenja.

Sicilia dhe Sardenja u përfshinë midis rajoneve të kuqe “në rrezik” nga qendra evropiane për parandalimin. Në të dytën ka gjithsej 32 bashki në ishull që tejkalojnë pragun kritik prej 250 rastesh për 100 mijë banorë, aq sa disa kryetarë bashkish kanë nxjerrë urdhëresa me të cilat kërkojnë përdorimin e detyrueshëm të maskave në natyrë dhe, në disa raste , kthimi i shtetrrethimit ose detyrimi për të mbajtur një distancë prej 10 metrash në plazh midis cadrave.