Raporti i OSBE/ODHIR, Këlliçi: Faktoi të gjitha denoncimet e bëra nga PD

I ftuar në edicionin e lajmeve të RTV Ora, deputeti i dalë nga zgjedhjet e 25 Prillit, Belind Këlliçi, ka komentuar raportin e OSBE/ ODIHR.

Ai është shprehur se raporti, ka përsëritur të gjithë çështjet që Partia Demokratike dhe opozita e Bashkuar, ka paditur në SPAK, në lidhje me krimet zgjedhore.

Ai shprehet më tej se raporti  i OSBE, është më kritiku gjatë 30 viteve, për qeverinë, teksa thekson se ka faktuar të gjithë pretendimet e PD.

Këlliç, thekson se SPAK nuk ka kërkuar informacion të mëtejshëm në me kallëzimet që janë dorëzuar.

“Unë e nuk di të ketë pasur ndonjëherë në 30 vite, raport më sterrë dhe më shumë kritik ndaj qeverisë. Sepse është qeveria ajo që organizon zgjedhjet.  Sa për zgjedhjet e 25 prillit raporti ka faktuar të gjithë akuzat e opozitës së bashkuar në rastin konkret të PD. Raporti ka përsëritur gjithçka që kemi depozituar në 182 padi.  Vetëm javën e  fundit në Bashkinë Durrës janë disbursuar 6 milionë dollarë për  ndërtim për pallatet e tërmetit, ndërsa më parë nuk është dhënë asnjë para.

LEXO EDHE  Papunësia, shqetësimi kryesor i qytetarëve të Kosovës

Ne i kemi depozituar të gjitha kallëzimet në SPAK para ditës së zgjedhjeve, në rastin konkret, unë jam i kallëzuar 9 herë në Gjykatë për shpifje, për një deklaratë publike që kam mbajtur pas 25 Prillit. SPAK ende nuk e ka gjetur të udhës që të thërrasë personat që janë kallëzuar për akuzat. Të pretendosh se ke bërë zgjedhje model, ndërkohë që raporti final i OSBE/ODIHR  të thotë se problemi ka qenë fshehtësia e votës, kjo është e padëgjuar. Në raport thuhet se shitblerja e votës është një problem serioz dhe të pretendosh që ke luftuar për zgjedhje të ndershme kjo është absurde. SPAK duhet t’i marrë seriozisht depozitimet që janë bërë. Ne kemi çuar dosje voluminoze me mijëra faqe dokumente.