Akuzohen për shpërdorim detyre, Apeli merr vendimin për Mariglen Qaton dhe 2 zyrtarët e tjerë të IMT-së

Gjykata e Apelit Tiranë vendosi sot të lërë në fuqi masën e sigurisë “Detyrim paraqitje” për Mariglen Qaton dhe 2 zyrtarët e tjerë të IMT, të akuzuar për shpërdorim detyre.

Sipas një njoftimi zartar nga Gjykata e Apelit, u zhvillua gjykimi lidhur me verifikimin e kushteve në lidhje zbatimin e masës së sigurimit për personin nën hetim E.G, Adrian Caushaj, Leandro Lamani, Klevis Bregu, Mariglen Qato, të dyshuar për kryerjen e veprës penale “Ndërtim i paligjshëm” si dhe “Shpërdorimi i detyrës” kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 248, 25 të Kodit Penal.

Më herët, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë me vendimin nr. 1130/1 Regj.Them, datë 17.07.2021 ka vendosur:

Për personin nën hetim Mariglen Qato vazhdimin e sbatimit të masës “Detyrim për tu paraqitur në policinë gjyqësore”.

Për personin nën hetim Adrian Caushaj vazhdimin e sbatimit të masës “Detyrim për tu paraqitur në policinë gjyqësore”.

Për personin nën hetim A.L vazhdimin e sbatimit të masës “Detyrim për tu paraqitur në policinë gjyqësore”.”

LEXO EDHE  Serbët vazhdojnë të bllokojnë rrugët me kamionë në kufi me Kosovën (Foto)

Për personin nën hetim Klevis Bregu, vazhdimin e sbatimit të masës “Arrest në shtëpi”.

Për personin nën hetim E.G vazhdimin e sbatimit të masës “Ndalim i daljes jashtë shteti”. Çështja në apel u shqyrtua mbi bazën e ankimit të bërë nga personat nën hëtim E.G,A.C, L.L, K.B, M.Q si dhe nga Prokuria Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë.

Gjykata e Apelit Tiranë me vendimin nr. 655 datë 28.07.2021 vendosi: -Miratimin e vendimit nr. 1130/1 Regj.Them, datë 17.07.2021 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë për personat nën hetim A.C, L.L, K.B, E.G.

Ndryshimin e vendimit nr. 1130/1 Regj.Them, datë 17.07.2021 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë për personin nën hetim M.Q, ndjekjen penale të këtij personi nën hetim në gjëndje të lirë, duke urdhëruar vendosjen e garancisë pasurore.