FOTOLAJM/ Slogani ‘Vjosa Park Kombëtar’ shpaloset në sheshin ‘Duomo’ në Milano

Gjatë paradites së sotme, slogani “Vjosa Park Kombëtar Tani” është shpalosur në sheshin Duomo në Milano, Itali.

Ideja e shpalosjes së sloganit në një prej shesheve më të njohura në Itali është realizuar nga disa aktivistë italian që kërkojnë mbrojtjen e lumit Vjosa.Aktivistët e Patagonia Milan kanë theksuar se një banderolë e ngjashme do të shpaloset së shpejti në Mbretërinë e Bashkuar. Fotografitë janë realizuar nga Paolo Aralla & Bapu Srlst.

Sjellim në vëmendje se rrej vitesh, një sërë projektesh për ndërtime të hidrocentraleve kanë rrezikuar shkatërrimin e Lumi i Vjosës në Shqipëri e konsideruar si një pasuri e Europës. Për ta parandaluar këtë janë ndërmarrë një sërë nismash prej vitesh për të shpallur Vjosën Park Kombëtar, në mënyrë që të mbrohet nga çdo lloj ndërtimi nga dora e njeriut.

LEXO EDHE  Vijon zjarri në pyllin me pisha, flakët në Gjorgoz djegin dhjetëra hektarë

Lumi i Vjosës në Shqipëri është një ndër lumenjtë e fundit të egër dhe të pa prekur nga dora e njeriut, që ekzistojnë në Europë. Me një gjatësi prej 270 km, i ndarë në kanione, lumenj të ndërthurur, ishuj dhe gjarpërime të rrëmbyeshme, Vjosa lidh shtetet e Europës së bashku.