Paralajmërimi/ “Delta”, virusi më i rëndë, me të cilin do të infektoheni gjatë gjithë jetës

Dr. Scott Gottlieb, komisioner i Administratës së Ushqimeve dhe Ilaçeve në kohën e Presidentit Trump është shprehur në një intervistë për CBS se variant “Delta” i COVID-19 do të jetë virusi më i rëndë me të cilin do të infektohen shumica e amerikanëve që nuk janë vaksinuar.

“Për pjesën më të madhe të njerëzve që do të infektohen me variantin Delta, do të jetë virusi më i rëndë me të cilin do të infektohen gjatë gjithë jetës së tyre, sa i përket rrezikut për t’u shtruar në spital”, tha Dr. Gottlieb.

LEXO EDHE  Të vaksinuarit me dy doza të vaksinës kineze duhet të marrin një dozë të tretë

Varianti “Delta” po përhapet me shpejtësi në shumë shtete, por në SHBA, Britani dhe Indi, numri it ë infektuarve dhe viktimave është shumë i madh.