“Grupi për PD-në” kundër Bashës: Kush manipulon votat në partinë e tij, nuk fajëson dot tjetrin

Dy ditë pas zhvillimit të Kuvendit Kombëtar të Partisë Demokratike, vjen reagimi i “Grupit për PD-në”, që kundërshton lidershipin e Lulzim Bashës në parti.

Sipas deklaratës së grupit, Kuvendi i mbajtur është zhvilluar në kundërshtim me rregullat statutore të Partisë Demokratike.

“Jo vetëm vendimet që u morën ishin antistatutore, por edhe fryma që u përcoll ishte antidemokratike dhe antieuroatlantike. Mungesa e një analize të thellë nga anëtarësia për shkaqet e humbjes së zgjedhjeve të 25 prillit 2021 por e përgatitur me shpejtësi nga grupe lobiste, si dhe mos marrja e përgjegjësisë, deri në deklarimin e humbjes si fitore, ishin butaforike dhe nuk përafrohej aspak në asnjë formë me Kuvendet e PD-së deri në vitin 2018”, thuhet në deklaratë.

Deklarata akuzon liderin Basha për parregullsi, dhe se “ai që manipulon votat dhe zgjedhjet në partinë e tij, nuk ka mundësi të fajësojë tjetrin për të njëjtin krim. Bojkotimi që i bënë mijëra anëtarë të partisë këtij Kuvendi, numrat e fryrë qëllimshëm nga zyrat e kontrolluara në PD, për të treguar përkrahjen për liderin suprem, si dhe votimi e numërimi natën i anëtarëve të Këshillit të ri Kombëtar, treguan edhe një herë mendësinë me të cilën udhëhiqet PD-ja sot”.

LEXO EDHE  KLSH gjen shkelje në tenderat e Bashkisë së Tiranës dhe i rekomandon APP gjoba, ndëshkohen 25 zyrtarë

Në deklaratë flitet edhe për propozime klienteliste të kandidatëve të Kuvendit, “që nuk përfaqësojnë gjerësisht anëtarësinë. Në këtë mënyrë dhe formë PD-ja nuk mund të bëhet forcë udhëheqëse, por çdo lloj përpjekje për të vazhduar kapjen e saj do të jetë e dështuar.

“Grupi për PD” ka në brendësi figura të njohura brenda partisë opozitare, si Arben Imami, Edith Harxhi por edhe vetë ish-presidenti Bujar Nishani.