Jeta e kontrabandistit më të madh të drogës, puna me Escobar dhe torturat në 33 vite burg

Roger Reaves, një kontrabandistët e drogës më të mëdhenj të drogës të të gjitha kohërave ka treguar për jetën e tij të jashtëzakonshme, nisur nga puna për Pablo Escobarin, te torturat e tmerrshme të cilave iu nënshtrua në një burg meksikan.

Reaves, shkruajnë mediat e huaja, ka bërë më shumë se 100 fluturime nga Kolumbia dhe Meksika mbi kufirin e SHBA-së për në Miami për të kontrabanduar kokainë, të cilat i dhanë atij dhjetëra miliona dollarë.

Por veprimet e tij patën një kosto shkatërruese, duke kaluar gjithsej 33 vjet pas hekurave në 26 burgje në të katër kontinentet. Në një intervistë me Lex Fridman, Roger foli për punën me disa prej karteleve më të frikshëm të drogës në histori, për ata që merren me kontrabandën dhe si aeroplani i tij u rrëzua dy herë.

Roger zbuloi se si ai kreu disa misione kontrabande për Kartelin Medellin gjatë karrierës së tij dhe krijoi një lidhje me kokën e saj Pablo Escobar. Pas përshtypjeve të para, kontrabandisti besoi që Escobar ishte një “zotëri, ashtu si unë dhe ti”. “Zoti” i drogës pagoi që familja e tij të qëndronte në një hotel me pesë yje gjatë takimeve. Kjo, tha Roger, ishte për “siguri” për t’u siguruar që ai nuk ishte një agjent i zbatimit të drogës.

LEXO EDHE  Rritja e të infektuarve me koronavirus, Von der Leyen: Mbi 70% e personave mbi 18 vjeç në shtetet e BE-së janë vaksinuar