Briken Çalja synon medalje në Lojërat Olimpike

Briken Çalja kërkon medalje në Lojërat Olimpike të Tokios që do të nisin më 23 Korrik. Në Londër 2012 u rendit i gjashti, ndërsa në Rio 2016 i pesti. Disa herë medalist Europian dhe Botëror peshëngritësi shqiptar nuk e fsheh synimin e tij.

“Është një rivalitetit i madh pasi janë 6 sportistë për 2 medalje. E rëndësishme nuk është ngjyra e medaljes, pasi është medalje olimpike dhe unë do t’i qëndroj fjalëve të mia deri në fund”, tha Çalja.

LEXO EDHE  Sfida e kthimit ndaj AEL, Brdaric: I bindur për kualifikimin, kam një mesazh për tifozët

Çalja u kualifikua me normë në Olimpiadë dhe tregon se sa punë u desh për ta arritur.

“Ishte një kualifikim i vështirë, pasi duhet të kishe të paktën 6 gara”. Briken Çalja do të garojë më 28 Korrik në peshën deri 73 kg ku marrin.