‘Njofto miqtë dhe familjen për …’/ Helmimi masiv në Deçan, ambasada e SHBA-ve apel qytetarëve

Ambasada amerikane në Kosovë, ka dalë me një apel pas raportimeve për helmim të qytetarëve të Komunës së Deçanit.

Kjo ambasadë referuar edhe shpalljes së gjendjes emergjente të komunës së Deçanit, apelon shtetasit dhe personelin amerikan në Kosovë, të iu përmbahen disa rregullave.

Shmangni furnizimin me ujë nga rubineti në komunën e Deçanit: përdorni ujë në shishe sipas nevojës. Monitoroni mediat lokale për azhurnime. Njofto miqtë dhe familjen për sigurinë tënde. Keni dokumente udhëtimi të azhurnuara dhe lehtësisht të arritshme. Vizitoni faqen e shëndetit të udhëtarëve CDC.

Konsultohuni me qendrat e kontrollit dhe parandalimit të sëmundjeve për këshilltarët shëndetësorë të vendit ose telefononi në CDC në 800 232 4636 ose 404 639 3534”, apelon ambasada e SHBA-ve.

LEXO EDHE  Skeptikët nuk binden, sondazhi i AP: Shumica e amerikanëve të pavaksinuar s’ka gjasa se do të imunizohen