Homazhe në nder të antikomunistit Kostreci, Basha: Ndahemi nga një njeri me vlera të jashtëzakonshme!

Ditën e sotme, kryetari i PD, Lulzim Basha ka zhvilluar homazhe në nderim të poetit dhe të veprimtarit antikomunist, Uran Kostreci, i cili u nda nga jeta një ditë më parë.

Sot është një ditë e trishtë, shumë e trishtë për të gjithë miqtë e Uran Kostrecit, për të përndjekurit politik dhe pasardhësit e tyre, për të gjithë shqiptarët patriot, ndahemi nga një njeri me vlera të jashtëzakonshme, me një dhimbje të dyfishtë, me vetëdijen që kemi humbur një kolos të qëndresës kundër diktaturës komuniste, një njeri që diti t’i përgjigjet dhimbjes, torturave dhe dramave me pastërtinë e shpirtit të tij, me një zemër të madhe që nuk u pushtua kurrë as në vitet e gjata nëpër burgjet e komunizmit dhe as pas daljes prej tyre, por përkundrazi prodhoi një nga veprat më të mëdha dhe më të thella, dëshmi të dhimbjes së jashtëzakonshme të një populli të tërë e në veçanti të atyre guximtarëve që çmimin e lirisë e paguan duke qenë të vetmit njerëz të lirë brenda burgjeve të komunizmit.

LEXO EDHE  VIDEO/ Të paaftë për të ndaluar objektivin, specialet e policisë dhunojnë gazetarin