Shkencëtarët zbulojnë një bimë të re që rritet në Antarktidë

Shkencëtarët indianë habisin së fundmi me zbulimin e madh të bërë në Antarktidë, ku gjatë gjashtë muajve të kërkimit ata kanë arritur të zbulojnë një bimë .

Të habitur ata vunë theksin te nevojat kryesore që ka një bimë për tu rritur duke përmendur dritën e diellit, kaliumin dhe ujin , të cilat është e vështirë të gjenden në atë kontinent.

Një nga studiuesit që ishte pjesë e kërkimit ka thënë për mediat se ata kanë mbledhur mostra të algave të llojeve të ndryshme dhe i kanë krahasuar gjatë një periudhe 5 vjeçare me bimë të tjera, gjë që i ka çuar në përfundimin se lloji i bimës së zbuluar rritet në vendet ku shumohen pinguinët.

LEXO EDHE  FOTO/ Dolli me uzo, ja ku po pushon ambasadorja Kim

Ndër të tjera ata kanë shtuar se arsyeja e mbijetesës së bimëve ka të bëjë më jashtëqitjen e pinguinëve cila përmban azot. Bima e re e zbuluar mori emrin Bryum Bharatiensis.