‘Në paqe dhe pa hiena rreth tij’, ngordh në moshën 14-vjeçare luani

Ka ngordhur në moshën 14-vjeçare luani Scarface ne Afrikë. Ky luan është më i famshmi në zonën e tij. Lajmin e bëri me dije Programi i Ruajtjes së Grabitqarëve në Mara.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, shkruhet: “Scarface nuk është më. Ngordhi në paqe, pa hiena rreth tij. Masai Mara humbi një nga ikonat e saj. Legjenda e tij rroftë përjetë.”

Mediat e huaja shkruajnë se Scarface dominonte 400 km katrorë në Masai Mara, ku mendohet se jetojnë 850-900 luanë, dhe ishte më i vjetri mes tyre.

LEXO EDHE  Toka mbulohet nga një re e çuditshme, ja çfarë rrezikojmë sipas shkencëtarëve