Ankimoi vendimin e KLGJ për shkarkimin nga detyra/ Kushtetuesja rrëzon kërkesën e Enkeleida Hoxhës: Është kompetencë e KPA

Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar kërkesën e Enkeleida Hoxhës për shfuqizimin e vendimit të KLGJ-së, që e shkarkoi atë nga detyra e gjyqtares.

Në vendim, Kushtetuesja shprehet se kërkesa nuk është në kompetencën dhe juridiksionin e Gjykatës Kushtetuese, prandaj ajo nuk mund të kalojë për shqyrtim në seancë plenare.

Sipas Gjykatës Kushtetuese, kompetenca për shqyrtimin e ankimeve kundër vendimeve të shkarkimit të gjyqtarëve i ka kaluar juridiksionit disiplinor të KPA-së. GJK sqaron se kërkuesja ka paraqitur të njëjtën kërkesë edhe në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

LEXO EDHE  Bilanci ditor i Covid/ 45 raste të reja, harta e infektimeve

Enkeleida Hoxha është arrestuar nën akuzën për përfshirjen në një skemë korruptive në Gjykatën e Krujës, së bashku me disa zyrtarë të tjerë.

Para arrestimit, erdhi dhe kërkesa nga ILD për shkarkimin e saj nga detyra, që u pranua nga KLGJ.