Vaksinat Coronavirus/A do të sjellin ndryshim 500 mijë dozat për vendet e varfëra?

SH.B.A. është zotuar të dhurojë 500 milion doza të vaksinës Pfizer-BioNTech, ndërsa shumë vende të varfëra luftojnë për të vaksinuar popullatat e tyre kundër koronavirusit.

Presidenti i SHBA Joe Biden, në MB për një samit të G7, tha të enjten se kjo do të ishte “blerja dhe dhurimi më i madh i vetëm i vaksinave Covid-19 nga çdo vend i vetëm ndonjëherë”.

Ai u zotua se SHBA do të ishte “arsenali i vaksinave në luftën tonë kundër Covid”.

Duke folur përkrah tij, CEO i Pfizer, Albert Bourla tha se ai mund të shihte një “dritë në fund të tunelit”.

500 milion tingëllon shumë – por çfarë ndryshimi do të bëjë?