Kongres i PS te “Air Albania”, Malaj: Turp, nuk e ka bërë as Kim Jong Un!

Ish-ministri i Ekonomisë dhe Financave, Arben Malaj ka komentuar vendimin e PS për të mbajtur kongresin e jashtëzakonshëm në stadiumin “Air Albania’’.

Sipas Malajt, një vendim i tillë është i panevojshëm dhe turpërues për socialistët e thjeshtë dhe të ndershëm pasi mitingu brohoritës pas zgjedhjeve nuk e zgjidh lakun e dështimeve për integrimin.

Ai thekson se kongres në stadium nuk kanë mbajtur deri më sot as Erdogan, Orban, Fiden Kastro, Kim Jong Un apo dhe partia komuniste e Kinës me 1.4 miliardë banorë.

Malaj ironizon me thënien e Presidentit të 3-të të SHBA, Thomas Jefferson kur i thoshte të birit se në jetë ka dhe fitore turpëruese.

“Kongres apo miting brohoritës pas zgjedhjeve që nuk e zgjidhën lakun e dështimeve të përsëritura në proçesin dhe perspektivën euro-atlantike. Janë ftuar vetëm për të dëgjuar dhe duartrokitur me ovacione? Kongres të jashtëzakonshëm në stadium?? I pa nevojshëm dhe turpëruese për socialistët e thjeshtë dhe të ndershëm”, shkruan Malaj në një postim në rrjetet sociale.

“As Orban, as Erdoğan, por as Fidel Kastro apo Kim Jung, lideri i Koresë së Veriut – nuk kanë mbërritur deri këtu. Edhe partia komuniste e Kinës qe perfaqeson 1.4 miliarde banore nuk ka bere deri sot kongres partie ne stadiume. Si ka mundësi që Rilindja që “përfaqëson” një popullsi në tkurrje me më pak se 3 milion banorë, bën kongres të jashtëzakonshëm në stadium?! Keqardhje për situatën kritike ku ka arritur nënshtrimi i verbër i “përfaqësuesve” të popullit dhe të partisë ndaj disa rilindasve  parafabrikatë arrogantë, të babëzitur, të korruptuar dhe të kapur nga oligarkët. Këta oligarkë po keq-përdorin jo pak deputetë dhe qeveritarë si manekina që i lëvizin sipas interesave të tyre për përfitime abuzive dhe varfëruese për shqiptarët. Në këtë rast vlen më shumë se kurrë mësimi që presidenti Jefferson i jepte djalit të tij se në jetë ka edhe fitore turpëruese. Kapja e shtetit e dëmton demokracinë dhe sigurinë si të shqiptarëve, të SHBA dhe BE më shumë se çdo formë tjetër e korrupsionit. Kjo është sfidë shumë e vështirë por pa e fituar luftën kundër pandërshkueshmërisë paqja e qëndrueshme dhe siguria –  jo vetëm në Ballkanin Perëndimor do të jenë risk. Ditë të mbarë”, shton ai.