I bëri presion pronarit se nuk i dha lekët e punës, arrestohet shqiptari në Itali

Një 54- vjeçar shqiptar është vënë në pranga nga policia e Romës, nën akuzën e shfrytëzimit në mënyrë të paligjshme të një apartamenti në pronësinë e një të moshuari me shtetësi italiane, duke ia lënë me qira një të riu maroken.

Shqiptari ishte me profesion murator dhe sipas raportimit policor, mësohet se ky shfrytëzim ka filluar që nga marsi i vitit të kaluar teksa 54 vjeçari është ftuar në shtëpinë e të moshuarit për rikonstrukturim të pronës.

Në fund të rikonstrukturimit, shqiptari mori paratë që kishte rëndë dakord për punën e kryer, por, i pa kënaqur, filloi të kërkonte 8,000 euro shtesë nga 72-vjeçari. Kur pronari i pronës refuzoi, muratori nuk i ktheu çelësat dhe e la shtëpinë me qira pa një kontratë të rregullt një 40 vjeçari nga Maroku.

Duke kuptuar përvetësimin nga muratori, pronari 72 vjeçar i bëri thirrje gruas dhe ndërmori hapa për të rregulluar qiranë e pronës, duke përcaktuar një kontratë të rregullt me ​​qiramarrësin.

Që nga marsi i vitit të kaluar, shtetasi shqiptar vazhdimisht paraqitej në shtëpinë me qira, duke kërkuar padrejtësisht, përmes kërcënimeve serioze, qiranë nga 40-vjeçari, i cili gjithashtu denoncoi sjelljen e paligjshme të burrit ndaj tyre.

Personi i arrestuar nga policia u transferua në burgun Regina Coeli, në dispozicion të autoriteteve gjyqësore.