Zgjedhjet në PD, Gjana: Janë 75 mijë anëtarë, ja kush nuk do të lejohen të votojnë

Kryetari i Komisionit Zgjedhor në Partinë Demokratike, Jemin Gjana, u shpreh sot se kjo parti ka 75 mijë anëtarë me të drejtë vote, ndërsa shtoi se ata që janë bërë anëtarë të PD pas zgjedhjeve të 25 prillit dhe kanë qenë aktivistë të një partie jashtë koalicionit opozitar para zgjedhjeve, nuk do të lejohen të votojnë.

Ai tha se ndër katër kandidatët, vetëm Lulzim Basha ka sjellë emrat e anëtarëve që do të monitorojnë qendrat e votimit, ndërsa shtoi se Agron Shehaj dhe përfaqësuesi i tij kanë dorëzuar në Komisionin Zgjedhor një listë “blof” me emra që nuk janë pjesë e PD-së.

“Në mbledhje është marrë vendimi për të shkyçur sistemin e listave të anëtarësisë. Hapja e sistemit do të bëhet ditën e premte në prani të anëtarëve të Komisionit. Do printohen listat e votuesve. Janë 75 067 anëtarë, ndërsa listat do të vulosen.

Kartat e anëtarësisë do të mbeten te Komisioni i cili do t’i depozitojë në Komisionin e Zgjedhjeve të Partisë Demokratike. Ky komision pas shpalljes së rezultateve do ia dorëzojë sekretarit organizativ do i regjistrojë në siste. Do nxjerrë kartat e reja të anëtarësisë. Dhe për arsye të sentimenteve, do kthejmë edhe dokumentin e vjetër ekzistues. Për këta individë që paraqiten me kartë.

Nuk mund të bëhen pjesë ata anëtarë, që në fushatën e fundit zgjedhore kanë qenë vëzhgues apo aktivistë të partive të tjera politike jashtë koalicionit me Partinë Demokratike. Do t’u mohohet kjo e drejtë për të votuar në këto zgjedhje. Jam i bindur që shkojnë dhe kthehen përsëri në folenë bazë, që është Partia Demokratike. Ka mbetur pezull ende miratimi i Komisioneve. Kemi miratuar komisionet me tre anëtarë të degëve. Ka sjellë listat vetëm përfaqësuesi i Lulzim Bashës”, tha Gjana.