SHBA planifikon rikthimin e fluturimeve supersonike, ja kur do të nisin

SHBA planifikon që nga 2029 të rikthejë fluturimet supersonike. 15 avionë supersonikë do të blejë Amerika në zbatim të këtij plani.

Fluturimet supersonike u mbyllën në vitin 2003 pasi kompanitë ajrore të Francës e Britanisë u tëhoqën nga ‘’Concorde’’.

LEXO EDHE  VIDEO/ Burri mbyll sytë me dorë dhe bërtet çuditshëm nga frika prej vaksinës

Fluturime supersonike quhen të tilla pasio avioni fluturon me shpejtësi më të shpejtë se zëri, që do të thotë e tejkalon shpejtësinë e 1 mijë e 60 km/h.