Shkatërrohen qindra fidanë bliri në Tropojë, kryebashkiaku: Kjo sjellje harbute, nuk do mbetet pa u ndëshkuar

Qindra fidanë bliri të mbjella nga Bashkia Tropojë në aksin rrugor Cërrnicë -Bujan janë shkatërruar.

Kryetari i bashkisë, Rexh Byberi, përmes një postimi në faqen e tij zyrtare në fb, ka publikuar pamjet e fidanëve të thyer, ndërsa u bën apel organeve përkatëse që të identifikojnë autorët, duke kërkuar gjithashtu edhe mbështetjen e komunitetit për ruajtjen e mjedisit.

Byberi, thekson se sjellja nuk do të ndëshkohet, dhe shprehet se veprime të tilla nuk janë aspak pengesë për të dhe stafin e tij.

POSTIMI

“E paprecedent! Qindra fidane bliri të mbjella nga Bashkia Tropojë në aksin rrugore Cërrnicë -Bujan janë shkatërruar. Fuqia e paaftësis për tu faktorizuar nuk është argument ky kategorizëm njerzish toksik që shkaktojnë masakra të tilla meriton neveri.

Apeloj organet ligjëzbatuese të identifikojnë urgjent këta tipa me zakonin e shkatërrimit gjithashtu kërkoj mbeshtetjen e komunitetit pasi ruajtja, dhe kujdesi për mjedisin është detyrim moral i të gjithëve. Kjo sjellje harbute, nuk do mbetet pa u ndëshkuar. Veprime të tilla nuk do jene aspak penges as për mua, as stafin time që të punojmë për Tropojën që duam dhe duhet.”