Rihapja e dosjes së 21 Janarit, kujt i shërben? Ja si e shpjegon Elisabeta Imeraj

Prokurorja e Tiranës Elisabeta Imeraj e ftuar në studion e ‘Opinion” foli për gjendje ne kriminalitetit në Shqipëri për të cilën tha se vazhdon të mbetet një problematic, jo vetëm në rrethe, por dhe në Tiranë.

Imeraj iu rikthye dosjes së 21 janarit dhe tha se është vendim I Prokurorisë së Tiranës.

Pjesë nga biseda:

Fevziu: Përse po hapet tani 21 Janari? Është një çështje e gjykuar, ka dy persona që kanë shkaur në burg, A është kjo pengmarrje e politikës?

Imeraj: Gjendja e kriminalitetit tregon  e gjendja e kriminalitetit është kaq sensitive. Unë nuk do e kalojë këtë pjesë pa komentuar. por do doja të nxjerr faktin se me këto episode ne si prokurorë jemi të hasur përditë Çfarë dodh? Ndodh që gjendja e kriminalitetit në Shqipëri mbetet një poblematikë? Ajo çfarë prokurori dhe çdo prokuorrduet të bëjë ëhstë t’i shkojë çdo hetimi deri në fund. në lidhje me dosjen e 21 Janarit ëhstë një vendin i prokurorisë Tiranë. Në rangun e hetimit të kësaj dosjeje kemi vendimin e gjykatës, ndërs apjesa tjetër e dosjes ka qenë nën hetim dhe ëhstë pezulluar, janë kërkuar vendime të tjera hetimore. Për dy persona të vrarë ëhstë vendosur pezullikmi.

Fevziu: Për sa kohë ëhstë pezullimi?

Imeraj: Një prokuror interesin parësor ka gjetjen e autorit. Normalisht që të gjitha veprimet proceduriale hyjnë tek afatet. Dosja e 21 Janarit nga ana e policisë ëhstë bërë një veorim i detajuar për veprime që mund të kryhen.

Fevziu: A ka prapavijë politike?

Imeraj: Apsolutisht jo?

Fevziu: Përse hapen dosje të tilla vetëm kur situata politike ëhstë e nxhertë?

Imeraj: Nuk është mirë që t’i lidhim disa etapa me ngjarje politike. E dyta nuk ndodh për këtë arsye.