Gjykimi ndaj Bechetit, Imeraj: Nuk ka lidhje me arbitrazhin, s’flas dot më shumë

Drejtuesja e Prokurorisë së Tiranës, Elisabeta Imeraj e ftuar në ‘Opinion’ nuk dha shumë informacion lidhur me akuzat e shtetit shqiptar ndaj biznesmenit Francesko Becheti.

Imeraj theksoi se akuzat e Shqipërisë ndaj bechetti nuk kanë lidhje me arbitrazhin dhe se akuza ndaj tij lidhet me pastrimin e parave.

Pjesë nga biseda:

Fevziu: Një tjetër dosje është edhe ajo e vrasjes së Artan Santo. Imeraj tha se duhet të heqim dorë e veshjes së çdo dosje me politikën.

Imeraj:Po flasim për një çështjet ë rëndëisshme të mbetur pa autor në një nga lagjet më të frekuentuara të tiranës. Është një sfidë për organet e reja të drejtësisë pë rtë zbuluar autorët.

Fevziu: Ka detaje të reja?

Imeraj: Çdo fillim i një çështje bëhet pas daljes së provave të reja. Detajet nuk mund t’I ndajmë me opinionin publik.

Fevziu: E konsideroni njëdosje që mund të zbardhet?

Imeraj: Nuk do doja ta zgjashja shumë , veporimet po kryhen nga SPAK.

Fevziu: Një tjetër dosje është edhe ajo ndaj Francesko Bechetit. Pse po hetohet Becheti?

Imeraj: Për Bechetin vijon gjykimi. Lidhet me pastrimin e parave. Nuk ka lidhje me pjesëne arbitrazhit. Sesa qëndrojnë këto gjëra të lidhura me njëra-tjetrën është për tu parë.

Fevziu: Keni kërkuar ekstradimin e Bechetit?

Imeraj: Është procedurë e hedhur disa vite më parë. Është procedurë normale.

Fevziu: Mendoni ju si prokuroe se becheti ka konsumuar pastrimin e parave?

Imeraj: Nuk mund të hyjë në rangun e të parashikuarit të njëfakti penal. Prokuroria e ka dërguar për gjykim dhe ne I qëndrojmë linjës së kryerjes së veprës penale.