SPAK kërkoi rigjykimin e Fatmir Mediut, Gjykata e Lartë ja kalon dosjen GJKKO-së

Gjykata e Lartë ka shpallur moskopetencë për rihapejen e çështjes ndaj ish-Ministrit te Mbrojtjes Fatmir Mediu.

Gjykata e Lartë vendosi që t’ia rikthejë aktet e kësaj çështje Gjykatës së Shkallës së Parë Kunder Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (GJKKO).

Tre jave më parë Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, SPAK i kërkoi gjykatës së lartë të nisë procesin e gjykimit për ish-ministrin e Mbrojtjes, Mediu në lidhje me shpërthimin e municioneve në fabrikën e demontimit në Grdëc, kërkesë e cila u rrëzua nga GJL.

Kujtojmë se në 2009-tën u mbyllën hetimet për Mediun per shkak të imunitetit si deputet.