Për përdorim emergjent, OBSH miraton vaksinën Coronavac

OBSH miraton përdorimin emergjent të vaksinës së kompanisë Sinovac, CoronaVac Covid-19.

Prej disa muajsh CoronaVac u përdor nga autoritetet shëndetësore shqiptare për vaksinimin e qindra mijëra pensionistëve, ndërsa ajo nuk kishte marrë asnjë miratim nga OBSH apo EMA.

Më në fund, OBSH ka miratuar përdorimin emergjent të kësaj vaksine.

LEXO EDHE  VKM-ja për Teatrin/ "Aleanca" thirrje për reagim ambasadores Kim: Nuk i bën përshtypje shkelja e ligjit shqiptar!

Pothuajse të gjitha vaksinat e miratuara nga OBSH kundër Covid kanë përdorim emergjent, pasi asnjëra prej tyre nuk ka kaluar plotësisht provat sikundër ndodh me vaksinat e tjera, që janë përdorur për vite me rradhë dhe vijojnë të përdoren kundër sëmundjeve të ndryshme.