E rëndë/ Çifti i 19 vjeçarëve, vriten nga babai i djalit me tre plumba në gjoks

Ata ishin një çift i përshkruar nga të dashurit e tyre si shokë shpirti që do të bënin një ndryshim të vërtetë në botë. Të gjithë menduan se Lukasz Klosowski dhe e dashura Chelsea Ireland, të dy 19 vjeç ishin perfektë së bashku.

Ata kishin qenë miqtë më të mirë para se gjërat të kalonin në romancë dhe pas lidhjes për disa vjet, të dy po shijonin vitin e tyre të parë në universitet.
Lukasz, i njohur për ngrohtësinë dhe humorin e tij, ishte duke studiuar gazetari në Universitetin e Australisë Jugore dhe duke punuar me kohë të pjesshme në KFC.

Chelsea po diplomohej për inxhinierie mekanike në Universitetin Adelaide dhe po punonte në një furrë buke.

Chelsea ishte e apasionuar pas çështjeve mjedisore dhe ishte vullnetare në një organizatë bamirësie për fëmijë të pambrojtur. Ajo u nxit për të ndihmuar të tjerët dhe me Lukasz në krah të saj, ata bënë një ekip vërtet të fortë.

Ata gjithashtu donin të udhëtonin së bashku dhe shkuan në shumë aventura, përfshirë udhëtime për të eksploruar trashëgiminë polake të Lukasz.

Ndërsa Chelsea jetonte me prindërit e saj, prindërit e Lukasz ishin ndarë dhe ai jetonte me nënën e tij, Magda Pearce. Për një kohë, ai ishte larguar nga babai i tij, Pawel Klosowski.

Por pasi Klosowski u martua me gruan e dytë Monica, ai u lidh përsëri me djalin e tij – edhe pse marrëdhëniet e tyre ishin të acaruara.

Klosowski ishte i alkoolizuar dhe në të kaluarën ai e kishte quajtur djalin e tij “kokëfortë” sepse thjesht donte të bënte rrugën e tij në jetë.

Më 22 gusht 2020, Klosowski ftoi Lukasz për një Barbecue familjare në shtëpinë e tij rurale në malin McIntyre, katër orë në jug-lindje të Adelaidës.
Chelsea nuk dëshironte të shkonte për shkak të tensioneve, por ajo donte të mbështeste Lukasz kështu që u bashkua me të.

Çifti arriti dhe u bashkua me Klosowski.

Klosowski kishte pirë shumë birra dhe ishte i dehur. Në një moment, Chelsea u dërgoi miqve një mesazh ku i thoshte se mbrëmja ishte prishur dhe se Lukasz po qante.

Klosowski dhe Lukasz kishin argumentuar në lidhje me qëllimin e Lukasz për të lëvizur nga nëna e tij. Për disa arsye, Klosowski e pa këtë si mosrespekt.

Klosowski kërkoi që djali dhe e dashura të largoheshin – por më pas ai mori armën. Lukasz vrapoi në një dhomë gjumi, ku babai i tij e qëlloi atë dy herë në gjoks.

E tmerruar, Chelsea iku në një banjë me celularin e saj dhe mbylli derën. Ajo thirri policinë dhe iu lut që të vinin, pasi Klosowski ishte i zemëruar dhe i dehur dhe ishte e sigurt se i dashuri i saj ishte në rrezik të tmerrshëm.

Jashtë banjës, Klosowski ringarkoi armën dhe hapi zjarr nga dera. Gjuajtja e tij e dytë e kapi Chelsea në gjoks. Kur arriti policia, Klosowski ishte ulur me armën në prehër.

Në nëntor, Klosowski u deklarua fajtor për vrasje të dyfishtë. Për shkak se ai e pranoi fajin e tij herët, ai kishte të drejtën e një ulje deri në 40% në periudhën e tij të burgimit.

Në prill të këtij viti, Klosowski u përball me dënim. Ndërsa 46-vjeçari bëri një deklaratë të shkurtër në gjykatë, familjet e të dy viktimave treguan solidaritetin e tyre dhe u larguan nga salla e gjyqit në mënyrë që ata të mos e dëgjonin atë.

Klosowski tha se ai kishte menduar për atë që kishte bërë çdo ditë dhe kërkoi falje. “Unë veprova si një përbindësh,” tha ai. “Bota do të ishte një vend më i mirë nëse do të kisha qëlluar veten. Ata ishin dy njerëz të mrekullueshëm që ishin qartë të destinuar të jetonin të lumtur. Unë shkatërrova jetën e familjes së tyre dhe shumë njerëzve të tjerë. ”

Por prokuroria tha që falja ishte “shumë pak dhe shumë vonë”.