Pastrimi i parave në Shqipëri, gazetarja: Grupet kriminale janë një kambanë alarmi

Mbrëmjen e së mërkurës në A2 Business, u diskutua për pastrimin e parave në Shqipëri, ku gazetarja Fatjona Mejdini u shpreh se të bësh një gjë të tillë në vendin tonë, edhe pse është në nivele të larta, nuk është aspak e thjeshtë.
Megjithëse ajo thekson se pastrimi i parave si process është një kambanë alarmi.

Ndërtimi është një nga sektorët ku pastrohen paratë, por i dyti është sektori i lojërave të fatit dhe jo paqëllim qeveria i mbylli. Kjo është një kambanë alarmi. Faturat fiktive janë një tjetër mënyrë, por nuk është kaq e thjeshtë, por sot edhe transaksionet financiare janë vërtetë të komplikuara.

Grupet kriminale të organizuara, raporte të ndryshme, thonë se janë shumë të sofistikuara në pastrimin e parave. Duhet të kuptojmë edhe forcën e këtyre grupeve. Institucionet shqiptare nuk e kanë kaq të lehtë t’i kontrollojnë”, u shpreh Mejdini.