Kërkoi daljen nga regjimi ’41 bis’, Gjykata “rrëzon” kërkesën e Shullazit

Gjykata e Lartë rrëzon pretendimet e Emiliano Shullazit dhe të bashkëpandehurve për t’u liruar nga qelitë e regjimit të egër “41 bis”.

Shullazi dhe grupi po vuajnë një dënim me 55 vite burg në total dhënë nga Gjykata për Krimet e Rënda për akuzat e “gjobëvënies” dhe “grupit të strukturuar kriminal”.

Ndërkohë çështja penale po shqyrtohet në Apel, por nuk ka ende një vendim.

Afati 1-vjeçar që Shullazi duhet të qëndrojë në “41 bis” përfundon në gusht 2021.