Vrasja e Behar Sofisë, dosja hetimore i kalon SPAK

Dosja për vrasjen e Behar Sofisë, nga Prokuroria e Tiranës ka kaluar te SPAK.

Prokuroria e kryeqytetit ka shpallur moskompetencën, pasi ka vlerësuar se kemi të bëjmë me një krim të kryer në formën e grupit të strukturuar kriminal.

Zhvillimi më i fundit sa i përket hetimit të kësaj çështjeje është fakti se në fundjavë është bërë rivlerësimi i masës së sigurisë për 4 të arrestuarit për këtë vrasje: Ernejt Shyti, i cili akuzohet si personi që ka qëlluar Behar Sofinë, Skënder Vathi, i dyshuar si organizator i vrasjes, Xhuliano Visha dhe Leonard Xhixha.

Për të katërt, Gjykata e Posaçme vendosi të linte të pandryshuar masën e sigurisë “arrest në burg”.