Manjani: Përsëritja e zgjedhjeve, duhet ndryshuar Kodi Zgjedhor, në të kundërt…

Ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, përmes një postimi në rrjetet sociale, shprehet se nëse zgjedhjet do të përsëriten me të njëjtin Kod Zgjedhor, asgjë nuk do të ndryshojë.

Ndërsa e konsideron ligjin aktual zgjedhor si të pandershëm, Manjani shkruan se po të ishte në vendin e Edi Ramës do të përsëriste zgjedhjet.

“Opozita duhet të mbledhë mendjen dhe të vendosë në axhendën politike hartimin e rregullave që e bëjnë rezultatin zgjedhor proporcionalisht korrekt në raport me vullnetin e zgjedhësve.

Ky është kryeproblemi i zgjedhjeve. Jam dakord që vota shitet e blihet. Jam dakord edhe që shteti i gjithi vihet në dispozicion të pushtetit. Por hajduti më i madh i këtyre zgjedhjeve ishte dhe mbetet ligji zgjedhor monist i diktuar nga pushteti monist”, shkruan Manjani.

Postimi nga Ylli Manjani

Po të isha Edi Rama do t’i përsërisja zgjedhjet. Do ta bëja sepse asgjë nuk ndryshon, për sa kohë zgjedhjet mbahen me të njëjtin ligj TË PANDERSHËM dhe të miratuar njëanshmërisht.

Pra kërkesa për përsëritje zgjedhjesh pa zgjidhur më parë problemin që i dëmton ato, është një vrimë në ujë.

Opozita duhet të mbledhë mendjen dhe të vendosë në axhendën politike hartimin e rregullave që e bëjnë rezultatin zgjedhor PROPORCIONALISHT korrekt në raport me vullnetin e zgjedhësve.

Ky është kryeproblemi i zgjedhjeve. Jam dakord që vota shitet e blihet. Jam dakord edhe që shteti i gjithi vihet në dispozicion të pushtetit. Por hajduti më i madh i këtyre zgjedhjeve ishte dhe mbetet ligji zgjedhor monist i diktuar nga pushteti monist.

Ndaj ska asnjë kuptim të bësh më zgjedhje me këtë ligj, sepse nuk ndryshon gjë. Përkundrazi çimenton pushtetin monist, i cili mund “pastronte” çdo njollë abuzimi me zgjedhjet!!!

E drejta dhe e ndershmja e do që zgjedhjet të përsëriten por me një ligj tjetër, konsesualisht të dakordësuar.