Bill Gates takohej me ish-të dashurën ndërkohë që ishte i martuar dhe bashkëshortja ishte në dijeni

Ndarja e themeluesit të Microsoft-it, Bill Gates dhe bashkëshortes Melindës pas 27 vitesh martesë nuk mund të kalontenë heshtje.

Fakte interesante mbi jetën personale të çiftit u zbuluan pikërisht kur u zbulua se ata do të ndaheshin. Historia e shkuar me sipërmarrësen e fuqishme Ann Winblad erdhi në fokus pikërisht tani pasi Gates dhe Winblad arritën të mbeteshin miq të ngushtë ndërsa i lidhte interesi i përbashkët për shkencën.

Në artikull, Walter Isaacson raporton se kur Gates u martua me gruan e tij në 1994, ata patën një marrëveshje që do të thoshte se ai mund të vazhdonte të takohej me Winblad të paktën nje fundjavë në vit.

Duke iu referuar Winblad si një nga shoqet e pushimeve të Gates , Isaacson shkroi: “Ata u takuan në vitin 1984 në një konferencë kompjuterike Ben Rosen-Esther Dyson dhe filluan të bënin takime virtuale, duke parë të njëjtin film në të njëjtën kohë në qytete të ndryshme, dhe duke i diskutuar në telefon.”

“Për disa vjet ajo madje e bindi atë të ndalonte së ngrëni mish, një eksperiment që ai e ka braktisur me vendosmëri.”

Gates i tha Time se ai madje u konsultua me Winblad kur po mendonte t’i propozonte bashkëshortes së tij.