Vendet më të prekura nga Covid-19, ja ku renditet Shqipëria

Prej fillimit të 2020, pandemia e Covid-19 që preku të gjithë Botën ka shkaktuar mbi 3 milionë viktima, ku më të shumtat janë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Disa nga shtetet e tjera më të prekura nga pandemia janë India, Brazili, Franca, Turqia, Meksika, Rusia apo Mbretëria e Bashkuar.

Duke iu referuar shifrave zyrtare të çdo shteti, universiteti mjekësor Johns Hopkins, ka renditur shtetet sipas numrit të të infektuarve, të fataliteteve apo edhe të të shëruarve.

Shqipëria renditet e 82-ta në listën e të infektuarve, ndërsa në listën e humbjeve të jetëve është e 78-ta.

Përsa i përket personave që kanë mposhtur Covid-19, Shqipëria ka regjistruar 112,626 raste të tilla, ndaj edhe renditet e 75-ta në listë.

Por duhet thënë se kjo renditje bazohet në të dhënat zyrtare të raportuara, pasi në Shqipëri ka pasur një diskutim të gjatë lidhur me shifrat, veçanërisht në humbjete jetëve.

Në të gjithë botën janë infektuar 131,327,000 persona. Nga këta kanë humbur jetën 3,217,811 persona dhe janë shëruar 112,626,000 të tjerë.