Rama dhe Kim xhiro nëpër Adriatik së bashku

 

Ambasadorja e SHBA-së, Yuri Kim, së bashku me kryeministrin Edi Rama por dhe ministrin e Mbrojtjes Niko Peleshi kanë bërë një shëtitje nëpër Adriatik me anijen ushtarake amerikane.

Kryeministri Edi Rama i dhuroi në shenjë mirënjohje një portret dhe një medaljen  gjeneralit amerikan TD Ëolters.

 

Ndërkohë ka nsiur sot në Portin e Durrësit stërvitja ushtarake shumëkombëshe “Defender Europe 21”, me dislokimin më të madh të forcave dhe mjeteve në Adriatik dhe Ballkanin Perëndimor që prej luftës së Dytë Botërore.

Nën drejtimin e Komandës së ushtrisë amerikane për Europën dhe Afrikën, rreth 28 mijë trupa do të zhvillojnë njëherazi manovra ushtarake të shtrira nga deti Baltik, Ballkani Perëndimor deri në Detin e Zi, ku do të demonstrohen aftësitë ndërvepruese të Shteteve të Bashkuara me ushtritë partnere të NATO-s, për sigurinë në Ballkanin Perëndimor dhe rajonet e Detit të Zi.