Whatsapp-i ‘rozë’ ju vjedh paratë dhe të dhënat, policia paralajmëron: Mos e klikoni këtë lidhje!

Mashtrimi funksionon në ueb. Është rasti  për të kujtuar të gjithë se pak shpërqendrim mund të kushtojë shtrenjtë, në terma ekonomikë.

Konsumatorët paralajmërohen nga policia e cila, përmes gjoja një shërbim të ri, për mashtrimin e organizuar në internet.

“Pink Whatsapp” është forma më e re e krijuar nga mashtruesit kibernetikë për të futur para nga xhepat virtual të përdoruesve dhe për të shkelur privatësinë e miliona njerëzve. Ja se çfarë është: “Një mashtrim i ri po ekzekutohet në Whatsapp. Ka një lidhje që ju fton të shkarkoni versionin e ri rozë (në vend të jeshiles së zakonshme). Mos klikoni. Nëse e bëni, instaloni një aplikacion që zhduket menjëherë nga ekrani, por më pas mbetet aktiv dhe i heshtur “.

LEXO EDHE  Si mund të kuptojmë që dikujt “i ka rrëmbyer” shpirtin djalli? Flet teologu

Me këto fjalë “Agjenti Lisa” shpjegon në detaje se si mashtrimi “Whatsapp Pink” është përhapur ngadalë përgjatë rrjetit: “Ky aplikacion vjedh të dhënat tuaja, adresat. Më pas mund të dërgojnë mesazhe në kontaktet tuaja , në emrin tuaj, ku me marifete të ndryshme sesi mashtruesit përpiqen të marrin para ose të vjedhin të dhëna të rëndësishme. Prandaj ju lutemi: MOS KLIKONI LIDHJET që ju kërkohen dhe mos kontaktoni as përmes emailit, sms-ve, bisedave”, thuhet në paralajmërim.