Karantina për udhëtarët që vijnë nga Greqia e Maqedonia, LSI çon në Administrative vendimin

LSI ka depozituar në Gjykatën Administrative në Tiranë kërkesën për shfuqizimin e masës së Komitetit Teknik të Ekspertëve, për vendosjen e karantinës 2-javore për udhëtarët që vijnë nga Greqia e Maqedonia e Veriut.

Sipas LSI, “me vendimmarrjen e tij për vendosjen në karantinë dy javore të shtetasve shqiptarë që vijnë nga Greqia apo Maqedonia, në thelb është mohuar e drejta kushtetuese e zgjedhësve shqiptarë me banim në Greqi dhe Maqedoni për të ushtruar të drejtën e tyre të zgjedhin lirisht për zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë të datës 25 Prill 2021”.

“Këtë akt administrativ ne e konsiderojmë të marrë pa prova, me qëndrime të njëanshme dhe të paligjshme nga pala e paditur, në kundërshtim, në lajthitje, si dhe në interpretim të gabuar të dispozitave ligjore të ligjit dhe rregullave të prokurimit publik”, thuhet në kërkesën e LSI.

LEXO EDHE  Parashikimi i motit për ditën e premte, 7 Maj 2021

Lexo edhe:

Frikë nga hakmarrja e Kakavijës? Rama u ndalon votën emigrantëve shqiptarë në Greqi