Prokuroria përfundon verifikimin për 2 kandidatë, një i LSI-së, tjetri i “Thurjes”

Prokuroria e Përgjithshme ka përfunduar verifikimet për dy kandidatë për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

Burimet bëjnë me dije se bëhet fjalë për një kandidat nga radhët e LSI-së dhe një nga nisma “Thurja”. Konkluzionet i janë përcjellë KQZ-së.

“ Prokuroria e Përgjithshme në zbatim të ligjit nr. 138/2015 “Për garantimin e integritetit të personave që zgjidhen, emërohen ose ushtrojnë funksione publike”, Vendimit nr. 17/2016 të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, si dhe urdhrit të Prokurorit të Përgjithshëm nr. 41, datë 11.02.2020 përfundoi verifikimin për 2 subjekte vetëdeklarues, kandidatë në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit dhe ia përcolli organit kompetent, në këtë rast Komisionit Qendror të Zgjedhjeve rezultatet e verifikimit (në zbatim të nenit 12 e 13 të Kreut V të Vendimit të Kuvendit nr.17/ 2016), për të shqyrtuar nëse janë evidentuar të dhëna që përfshihen në sferën e kufizimeve të nenit 2 të ligjit nr. 138/2015 dhe në vijim dhe të vlerësojë nëse ato janë brenda periudhës së ndalimit të përcaktuar në nenin 4 të po këtij ligji”, thuhet në njoftimin për shtyp të prokurorisë.

LEXO EDHE  Duma: PD duhet të qëndrojë e bashkuar, Basha mbajti mbi supe një vendim të vështirë