Takimi me mjekët, Duma: Të ndalojmë të keqen më 25 prill. Do rrisim pagat

Kandifdatja për deputete e PD në Qarkun e Tiranës, Grida Duma, ka vijuar fushatën elektorale me mjekë të nderuar që çdo ditë në punë japin pafund nga vetja në shërbim të qytetarëve.

Duma u shpreh se mjekësia është forca parandaluese e shëndetit, sikurse ne jemi forca parandaluese e të keqes për vendin tonë.

“Ajo që na shqetëson është largimi i të rinjve dhe ekspertëve që duhet të ishin në Shqipëri për të dhenë më të mirë. E nuk mundën, u detyruar të largohen nga ajo që të gjithë po jetojmë

Ajo që ndodh sot e që pandemia nxorri zbuluar është pikërisht sistemi I rrënuar shëndetësor.

LEXO EDHE  Parashikimi i motit për ditën e enjte, 16 Shtator 2021

Kalimi i kartës së shëndetit kudo si në institucione publike apo private nga ana e qytetarëve e shëndetësia falas janë themel i sistemit shëndetësor”, tha Duma.

Sipas saj, Partia Demokratike do të rrisë pagat e mjekëve duke i dhënë dinjitetin e nevoshëm këtij profesioni fisnik dhe të domosdoshëm në një shoqëri.

“Do të investojë në infrastrukurë për të mundësuar cdo shërbim dinjitoz për të gjithë qytetarët.

Në Kavajë sot nuk ka në eficencë asgjë, as mateniteti, as sallë kirurgjie, asgjë… Mjeksia në këtë formë nuk mund të ketë impakt pozitiv”, tha Duma.