Zgjedhjet/ Celibashi: Po humbasim kohë, nuk prisja kaq kundërshti nga partitë për fletën e votimit

Kreu i KQZ Celibashi shpreh shqetësimin për mbarëvajtjen e procesit zgjedhor. Kjo për shkak të vonesave që partitë po shkaktojnë për fletën e votimit.

Çdo ditë që humbasim natyrshëm ndikon në proces. Nuk e kam pritur se do të kishte kaq shumë kundërshtime për zgjedhjen e fletës së votimit”, tha ai.

Sot paradite në shkollën Qemal Stafa do të zhvillohet testimi i pajisjeve të votimit elektronik, pjesë e projektit pilot për votimin dhe numërimin elektronik.

Celibashi tha se ishte i mundur që rezultati të dalë brenda 30 minutash

LEXO EDHE  Bardhi: Basha i detyruar për vendimin, mes tyre nuk ka luftë, deklaratat e Berishës i cilësoj emocionalea të PD

“Teknikisht është e mundur që rezultati i Njësisë 10 të jetë brenda 30 minutash. Jemi duke diskutuar dhe konsultuar me partitë për të vendosur nëse do ishte e dobishme ta shpallim këtë rezultat në momentin që makina na e bën të ditur apo do të presim edhe pak kohë më shumë pasi ka mendime se rezultati mund të afektojë jo mirë në procesin e numërimit, por nga pikëpamja teknike rezultati mund të shpallet menjëherë.