Çfarë po ndodh? Greqia ‘paralizohet’ nga mutacionet e koronavirusit, zbulohen 4 lloje të reja

Mutacioni britanik i koronavirusit ka mbërritur edhe në Patra të Greqisë. Nga107 mostrat e dërguara për analiza, 82 prej tyre kanë rezultuar me mutacione të koronavirusit.

Në mostrat që mbërritën në laboratorin e Universitetit të Patras dhe u dërguan në Akademinë e Athinës, nuk u identifikua vetëm mutacioni britanik i virusit, i cili duket se është përhapur në mënyrë të konsiderueshme, por edhe spanjolli, afrikani dhe një mutacion europian që u zhvillua gjatë valës së tij të dytë të pandemisë.

Sipas CNN Greece, përgjegjësi i Laboratorit të Diagnostikimit Molekular të Faktorëve Infektivë të Universitetit të Patras, profesoresha e Hematologjisë Laboratorike-Dhurimi i Gjakut Athanasia Mouzaki tha:

“Ne kemi dërguar 107 mostra pozitive të komunitetit në Akademinë e Athinës për sekuencat. Shumica ishin nga qendrat shëndetësore të sektorit verior dhe jugor të Patras. Nga këto 107 mostra, 82 ishin mutacione. Të gjithë përveç pesë rasteve kishin mutacionin britanik. Nga këta pesë, tre kishin mutacionin spanjoll, një kishte një mutacion evropian që u zhvillua në valën e dytë.”

LEXO EDHE  KFOR-i rrit patrullimet në veri të Kosovës

Dje në Akaia u njoftuan 80 raste të reja me ngarkesën epidemiologjike në zonë që mbetej e rritur për mjaft kohë. Për më tepër, krahasuar me javën e kaluar, ka raste aktive të koronavirusit në Achaia, me Patrën që kryeson. Ka pothuajse 200 raste më shumë në të gjithë prefekturën, më shumë se javën e kaluar, siç tregohet në tabelat e botuara dje, nga Zëvendës Guvernatori Rajonal, Charalambos Bonanos.

Nëpër qark, javën e kaluar rastet ishin 898, ndërsa për momentin janë 1,093. Patra ka patur rritje, ndërsa javën e kaluar rastet aktive ishin 667, sot janë 839, që do të thotë se u rritën me 172.