Bjellorusia skualifikohet nga Eurovisoni për të dytën herë

Bjellorusia është skualifikuar nga Eurovisoni për të dytën herë për shkak se kënga ka thyer rregullat e konkursit.
Organizatorët e konkursit vendosën që kënga ” vë në diskutim natyrën jo-politike të konkursit “. Vendit iu kërkua që të paraqiste një këngë të re dy javë më parë pas shqetësimeve se hyrja e tyre kishte një nëntekst politik.
Unioni Evropian i Transmetimeve (EBU), organizatorët e Eurovisionit, ranë dakord që teksti i këngës ishte i papërshtatshëm dhe urdhëroi që Bjellorusia të paraqiste përsëri një version të ri nëse dëshironin të merrnin pjesë në maj. Por versioni i ri nga grupi “Galasy ZMesta”, është konsideruar sërish i papërshtatshëm nga organizatorët e konkursit.
Në një deklaratë, EBU tha se kishte “kontrolluar me kujdes pjesën e re hyrëse për të vlerësuar të drejtën e saj për të konkurruar”. Sidoqoftë, u konkludua se “për fat të keq, Bjellorusia nuk do të marrë pjesë në konkursin e 65-të të këngës Eurovision në maj”.
LEXO EDHE  Atdhe Xheravira flet për herë të parë për raportin me Bora Zemanin: Jam i dashuruar